Ödüllere doymayan The Banc’in kurucusu Can Topçu Tottenham’da büyüyen ve oradaki mutfaklarda kendini geliştiren gözü pek bir girişimci. Can Topçu 2011 yılında aldığı eski bir banka binasını restore ederek, İngiltere’nin en çok tercih edilen restoranları arasına sokmayı başardı.
The Banc’ta size en iyi hizmeti, yemeği ve atmosferi sunmaktan gurur duyuyoruz.
Can Topçu
Can Topçu restoranında sunduğu hizmetin ve yemeğin kalitesini restoranda uygulamakta oldukları kurallar bütününe bağlayarak, “The Banc’te size en iyi hizmeti, yemeği ve atmosferi sunmaktan gurur duyuyoruz. Ekibimiz, deneyiminizin unutulmaz olmasını sağlamak için son derece eğitimlidir. Konuklarımızın The Banc’in kıyafet yönetmeliğine uymalarını ve saygı göstermelerine çok dikkat ediyoruz.
Konukların şık/gündelik kıyafetler giymeleri gerektiğini rezervasyon sırasında mutlaka hatırlatıyoruz. Eşofman, eşofman şortları, terlikler ve kaydıraklara izin vermiyor ve bu şekilde gelirlerse reddedilecekleri konusunda uyarıyoruz. Eğer siz de rezervasyon yaptırıyorsanız lütfen alınmayın ve davet edeceğiniz misafirlerinizle bu doğrultuda iletişim kurun diyoruz. “ şeklindeki sözleri ile açıklıyor.
Servis ettiğimiz yemeklerde kullandığımız ürünlerin bile belli kuralları vardır.
Can Topçu
“Bir restoranda kurallar olmazsa kaos olur” diyen Can Topçu, “Kurallar sadece çalışanlarımız için değil misafirlerimiz için de uygulanıyor. Çünkü bir yemeğin kalitesinin yanında onu şereflendirecek ve o yemeğe hak ettiği değeri verecek şekildeş servis eden personelin ve yemeği tecrübe edecek konukların da önemi oldukça büyüktür.
Bizim servis ettiğimiz yemeklerde kullandığımız ürünlerin bile belli kuralları vardır. Mesela eti kasaptan aldığımız gibi sunmayız. Belli bir marinasyon ve dinlenme sürecinden geçmeyen et, hiçbir zaman misafirlerimize sunduğumuz yemeklerde yer alamaz. Öyle ise gelen misafirlerimizin de bu kadar özenle hazırlanan bir yemeği taçlandırmalarını beklememiz kadar tabii bir rica olamaz.” Dedi.
Can Topçu “The Banc’i tercih eden konukların belirlenen kurallara uymaması halinde restoran yönetimimiz, girişi reddetme hakkına sahiptir. Ancak konuklarımızın da bizim bu hassasiyetlerimize özen göstererek bizimle yapmış oldukları işbirliği de tarafımızdan fazlasıyla takdir edilmektedir.” Şeklindeki sözleri ile İngiliz toplumunda süregelen kurallara uyma tutarlığına da değinmiş oldu.
Rakiplerine göre kısa zamanda yakaladığı başarı ile kendi kulvarını büyüten The Banc’in işletmecisi Can Topçu nam-ı diğer Jan&Fabio başarısını “Bizim başarımız işimizde profesyonel davranmamız. Gelen misafirlerimiz kuralları biliyor ve bu kuralların herkes için geçerli olduğunun farkında. Devlet başkanı dahi gelse rezervasyon yaptırmış olması gereklidir. O nedenle bu aramızda bir güven ilişkisi kurulmasına yol açtı. Mutfağımızda sunduğumuz eşsiz Akdeniz lezzetleri de gönülleri çoktan fethetti.” Şeklindeki sözleri ile ifade etti.