Hisseler 55 dolara kadar çıkabilir
CoreWeave, bugün yaptığı açıklamada, halka arz kapsamında 49 milyon hisse satmayı planladığını ve hisse başına fiyatın 47 ile 55 dolar arasında belirleneceğini duyurdu. En yüksek fiyat baz alındığında, şirketin toplam değerlemesi yaklaşık 26 milyar dolar olacak. Daha önce Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin 35 milyar dolar değerleme ile 4 milyar dolar toplama hedefi olduğu bildiriliyordu.
Nvidia destekli güçlü altyapı
CoreWeave, dünya genelinde 32 veri merkezinde 250 binden fazla Nvidia Corp. grafik kartı barındırıyor. Şirket, Nvidia’nın Blackwell B200 AI hızlandırıcılarını sunan az sayıdaki sağlayıcıdan biri konumunda. Ayrıca render işlemleri için optimize edilmiş, iş istasyonu seviyesinde grafik kartları da hizmet portföyünde yer alıyor.
Şirketin beyanına göre, kendi bulut platformları, büyük ölçekli genel bulutlara kıyasla yapay zekâ iş yüklerinde daha yüksek performans sunuyor. IPO belgelerinde, Llama 3.1 modelinin, rakip bir bulut sağlayıcısına kıyasla 3.1 milyon daha az GPU saati ile eğitilebildiği belirtiliyor. Aynı zamanda, büyük dil modellerinin Nvidia çiplerine yüklenmesi gibi süreçlerin de hızlandığı ifade ediliyor.
Yazılım araçlarıyla verimlilik hedefi
CoreWeave, altyapısına entegre ettiği özel yazılımlarla şirketlerin kaynak kullanımını optimize etmeyi amaçlıyor. Bu araçlardan biri olan SUNK, AI projelerinde yaygın olarak kullanılan Kubernetes ve Slurm araçlarını aynı küme üzerinde çalıştırarak, ayrı sunucu kümeleri kurma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu sayede maliyetlerin ve operasyonel karmaşıklığın azaltılması hedefleniyor.
Müşteri portföyü ve gelir büyümesi
Şirket, sunduğu hizmetlerle birçok büyük teknoloji firmasının tercihi haline gelmiş durumda. OpenAI, Meta Platforms Inc., IBM Corp. ve Microsoft Corp. gibi şirketler, CoreWeave’in müşterileri arasında yer alıyor. Sadece Microsoft, geçen yıl elde edilen 1.9 milyar dolarlık gelirin %62’sini oluşturdu.
ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden sonra gelirlerinde ciddi bir artış yaşayan CoreWeave, 2023’te %1.346, 2024’te ise %737 oranında büyüme kaydetti. Ancak bu hızlı büyümeye rağmen, 2023 yılında 594 milyon dolar olan zarar, aynı seviyede kalmaya devam etti.
Uluslararası genişleme ve veri merkezi stratejisi
Şirket, ilerleyen dönemde gelir artışını sürdürebilmek adına uluslararası pazarlara açılmayı ve sektörel çözümler sunmayı planlıyor. Özellikle bankacılık gibi AI yatırımlarının hızla arttığı alanlara odaklanılması öngörülüyor. IPO belgelerinde, “Henüz erken olsa da, bu sektörlerden güçlü bir ilgi görmeye başladık” ifadesine yer verildi.
Şirket ayrıca, bugüne kadar çoğunlukla kiralık olarak yürüttüğü veri merkezi operasyonlarında, mülkiyet modeline geçmeyi değerlendiriyor. CoreWeave, bu sayede hem yeni merkezlerin inşa sürecini kontrol etmeyi hem de altyapı maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.
Hisselerin, NASDAQ’ta CRWV koduyla işlem görmesi bekleniyor.