Tekfen Holding, yenilenebilir enerji alanında stratejik adımlarını güçlendirerek, sürdürülebilirlik vizyonunu pekiştiren iki önemli yatırım gerçekleştirdi. Bu hamlelerle Tekfen, yenilenebilir enerji çözümleri ve yatırımları alanında büyüme stratejisini somut adımlarla ilerletiyor.
Balıkesir‘de bulunan ve 14,4 megavatlık kapasiteye sahip Marmara Rüzgâr Enerji Santrali için hisse devir sözleşmesi imzalayan Tekfen, enerji sektöründeki ilk lisanslı Rüzgâr Enerji Santrali (RES) yatırımını bu şekilde duyurdu. Aynı zamanda, Tekfen Holding iştiraki olan Toros Tarım, Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.‘nin kalan yüzde 30’luk hissesini satın alarak şirketin tek sahibi oldu. Bu adımlar, Tekfen‘in toplamda yaklaşık 25 megavatlık elektrik üretim kapasitesine sahip iki büyük satın alma işlemine imza atmasını sağladı.
Tekfen Grup Şirketler Başkanı Hakan Göral, yenilenebilir enerjiye olan odaklarını ve bu alandaki stratejik planlarını açıklarken, “İş yapış kültürümüz ve deneyimlerimizden aldığımız güçle teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik temelli iş modelimiz ve yeni stratejimiz doğrultusunda grubumuzu yarınlara taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Yeşil enerji odaklı dönüşüm de, bu amaçla yürüttüğümüz en önemli başlık,” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Tekfen‘in sürdürülebilir enerji çözümleri alanındaki kararlılığını ve bu yönde atacağı adımları gösteriyor.
Yatırım stratejileri kapsamında, Tekfen‘in öncelikle mevcut enerji santrallerine yatırım yapmayı hedeflediği ve bu alanda Taahhüt Grubu‘nu bir Mühendislik, Satın Alma ve İnşaat (EPC) oyuncusu olarak yeniden konumlandırmayı amaçladığı belirtiliyor. Göral, ayrıca yeşil amonyak ve yeşil hidrojen projeleri kapsamında büyümeyi içeren, Tekfen’in sürdürülebilir enerji çözümleri alanındaki varlığını artırma stratejisinin bir gerekliliği olduğunu vurguladı.
Göral‘ın ifadelerine göre, Tekfen rüzgâr ve güneş enerji sistemlerine yatırım yaparak, geliştirmek, kurmak ve işletmek üzere planladığı projelere hız kazandırmayı hedefliyor. Bu stratejiyle, Balıkesir‘de 14,4 megavatlık Marmara RES üretim lisansının sahibi olan Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.‘yi devraldı ve Türkiye‘de önemli bir verimlilik potansiyeline sahip bu santralle yaklaşık 25 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.