Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında süt ve süt ürünlerinin rolünün her geçen gün daha da önem kazandığını vurguladı. Yılmaz, sütün temel bir gıda olduğunu ve toplumun tüm kesimleri tarafından kolayca erişilebilir olmasının büyük bir avantaj sağladığını belirtti.
Dünya genelinde yaklaşık 6 milyar insanın düzenli olarak tükettiği süt ve süt ürünleri, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan besin öğelerini ideal dengede ve oranlarda doğal olarak içermektedir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde 2001 yılından bu yana her yıl 1 Haziran’da kutlanan Dünya Süt Günü, sütün insan sağlığı, ekonomi ve toplumsal yaşama olan katkıları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.
Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF), süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki rolüne dikkat çekerek, sütün dünyanın her yerinde toplumların geleneklerine derinden nüfuz etmiş temel bir besin olduğunu ifade etmektedir. IDF‘nin son araştırma raporlarına göre, süt ve süt ürünleri, içerdiği kalsiyum, B2 ve B12 vitaminleri, proteinler, magnezyum, potasyum ve iyot ile kemik sağlığına katkıda bulunmakta, kalp ve damar sağlığına iyi gelmekte ve genel beslenme kalitesini iyileştirmektedir.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında, süt ve süt ürünlerinin rolü her geçen gün önem kazanıyor” dedi. Yılmaz, sütün faydalı olduğu kadar, toplumunun tüm kesimleri tarafından da kolayca erişilebilir bir gıda olduğunu vurguladı. Üretim teknolojilerinde, lojistikte ve perakendecilikte sağlanan gelişmelerle verimlilikte önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Yılmaz, diğer yandan süt ürünlerinde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının kalite ve ürün çeşitliliğini olumlu yönde etkilediğini ve pazarın büyüdüğünü ifade etti. Yılmaz, “Bu değerli gıdanın üretilmesi de çok çeşitli sektörler üzerinde ekonomik etkileri olan, aynı zamanda kapsayıcı yönü güçlü bir ekonomik faaliyet” dedi. Yılmaz, sütün çiftlikten sofralara ulaşırken tarım, sanayi ve hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok sektörü harekete geçirdiğini, yüksek katma değer yarattığını ve milyonlarca insana istihdam ve düzenli gelir sağladığını belirtti.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Biz sütün doğasındaki değerleri en iyi şekilde koruyarak insanlara ulaştırabilmek için Çiftlikten Sofralara iş modelimiz ile ineklerimizin beslendiği yemlerden tüketicilerimizin sofralarına kadar uzanan tüm süreci entegre ediyoruz” diyerek, bu entegre modelin hem tedarik güvence sağladığını hem de tüketicilerin güvenilir gıda beklentilerini karşıladığını belirtti. Yılmaz, yem bitkileri üretiminden sofralara gelen ürünlere kadar uzanan, gübre ve enerji faaliyetlerini içine alan döngüsel iş modellerinin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla özgün bir sürdürülebilirlik örneği oluşturduğunu ifade etti.
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Tüketicilerimizin sağlıklarına, yaşam kalitelerine ve mutluluklarına katkıda bulunmak bizim en büyük heyecanımız. Türkiye’nin dört bir yanında 7.500 kişilik bir ekip, 20 bin üretici aile ve çiftlikten sofralara kadar binlerce paydaşımız ile birlikte sütün iyiliği ve bereketini yaymaya çalışıyoruz. Sütçülüğe olan tutkumuz ve adanmışlığımızla çalışmalarımızı sürdürürken Dünya Süt Günü, sütü hatırlatmak için bizlere güzel bir fırsat sunuyor. Bugün dünya için süt günü, biz Sütaşlılar için de Dünya Sütaşkı Günü” dedi.