Sosyetik Modacı Dilek Arslan Dilber ilkbahar yaz sezonu için moda olacak kıyafetler ile birlikte koleksiyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Modada renk seçiminin önemi hakkında yorum yapan başarılı modacı Dilek Arslan Dilber “Bir kıyafet satın alırken modeli kesimi ya da dikimi ne kadar iyi olursa olsun uygun renk seçimi yapmazsanız o elbise hüsran ile sonuçlanabilir. Öncelikle renk seçimi yaparken ilk dikkat edilmesi gereken şey gidilecek yer. Gidilecek mekânın durumu, hava koşulları, özel bir gün için mi kullanılacak yoksa günlük bir şey mi olacak gibi pek çok soruya dikkat etmek gerekir. Kişi içinde renk uyumu çok önemlidir. Bazı renkler bazı kişileri kısa, daha kilolu ya da başka şekillerde gösterebilir. Alınacak kıyafetin renk uyumu çok önemlidir bu nedenle.
Yanlış seçilen kıyafet ve renkler kişiyi demode gösterebilir
Doğru renk uyumları ve doğru kalıp kıyafetler kişiyi daha ince ve uzun gösterebilir. Kıyafet seçiminde ve renk seçiminde yapılan yanlışlar kullanan kişiyi şıklıktan uzak ve demode gösterebilir. Bu neden ile renk seçimi oldukça önemli ve doğru yapılması gereken bir şeydir.” diyerek renk seçiminin önemine vurgu yaparken yanlış seçimlerin sizi hayal kırıklığına uğratacağını da açıkça ifade etti.
Kendi markası olan ve Beachwear konseptine sahip Dilek Arslan Dilber, İstanbul Bilgi Üniversitesinin Hukuk Fakültesi Bölümünü başarı ile tamamlamıştır. Meslek hayatında da başarılı bir avukat olan Arslan, iş adamı Ali Dilber ile dünya evine girerek bu mutlu evliliklerini bir erkek çocuk ile taçlandırmışlardır. Oğulları Ali Aslan Dilber doğduktan sonra avukatlık mesleğine ara veren Dilek Arslan Dilber, kendisi için başka bir iş kolu ve arayışa girmiş sonunda da hem ilgisinin olduğu hem de bu konuda bir yeteneğinin olduğu modacılık sektörüne yatırım yapmaya başlamıştır.
Modacılık sektöründe hızla başarı yakalayan ve bu camiada pek çok başarıyı üst üste yakalayan Dilek Arslan Dilber kendi markası olan Dileq Arslan isimli markayı da yaratmıştır. Pek çok tanınmış kişi, sanatçı, model ve sunucuları giydiren Dileq Arslan markası ile adeta bir kalite timsali haline gelen Dilek Arslan Dilber yurt dışında kendine mağaza bakmaya başladı bile. Ortada dolaşan söylemlere göre Arslan, kendi markası için Dubai de mağaza bakmaya ve ürünlerini Dubai pazarı için hazırlamaya başlamış bile.
Dilek Arslan Dilber kimdir?
Dilek Arslan Dilber 23 Ocak 1988 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesinde bitiren başarılı iş kadını, lise eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümüne girdi. Üniversite eğitiminin ardından kısa süreli olarak mesleğini yapan Dilek Arslan Dilber, ünlü iş adamı Ali Dilber ile tanıştıktan sonra avukatlığa ara vererek Ali Dilber ile dünya evine girdi. Dilek Arslan Dilber ve Ali Dilber çifti mutluluklarını oğulları Ali Aslan Dilber’in dünyaya gelmesiyle birlikte taçlandırdı. Oğullarının dünyaya gelmesiyle birlikte farklı iş kollarında arayış içerisine giren Dilek Arslan Dilber, geçmişten beri ilgi duyduğu moda ve giyim konusunda yatırım yapma kararı aldı.
Modaya, şıklığa, zarafete, yeni tarz ve stillerin oluşumuna olan merakı ile yeni bir marka yaratmaya karar veren başarılı iş kadını, sosyal medyadaki sevenlerinin de desteğini arkasına alarak Beachwear markası Dileq Arslan’ı hayata geçirdi.
‘’Dileq Arslan’’ markası üzerinden yeni tarz ve stiller üzerinde denemeler yapan başarılı iş kadını kısa süre içerisinde giyim ve moda sektöründe rüzgâr gibi esmeye başladı. Birçok ünlü oyuncu, modacı, model, sunucu giyim konusunda Dileq Arslan’ı tercih etmeye başladı. Buda Dileq Arslan markasının fazlasıyla tanınmasına ve markaya olan ilginin artmasına vesile oldu. Kısa süre içerisinde marka Türkiye’de ve Dünya’da tanınır hale geldi. Dilek Arslan Dilber bugün hala beachwear konseptinde markası Dileq Arslan ile sektördeki yolculuğuna devam ediyor.
Kısa süre içerisinde moda camiasında tanınır hale gelen ve yaptığı tasarımlar ile adından sıkça söz ettiren Dilek Arslan Dilber mutlu evliliği, başarılı kariyeri ve örnek aile görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Modacı kimdir?
Modacı, moda endüstrisinde tasarımlar yaratan, kumaşları seçen, giyim ve aksesuarlar için ürünler geliştiren ve üreten kişidir. Modacılar, trendleri takip ederler ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için farklı tasarımlar yaparlar.
Modacı nasıl olunur?
Modacı olmak için birkaç yol vardır. İşinize yarayacak bir eğitim almak, sanat, tasarım veya moda bölümlerinde lisans derecesi tamamlamak ve tecrübe kazanmak en önemli yollardan biridir. Diğer bir yol ise, bir moda tasarım stüdyosunda veya moda markasında çalışarak, tasarım ve üretim sürecini öğrenerek kendinizi geliştirmektir.
Ayrıca modacı olmak için el becerileri, yaratıcılık, estetik zevk, trendleri takip etme yeteneği, problem çözme yeteneği, takım çalışması, iletişim becerileri gibi özelliklere sahip olmak gereklidir.
Modacı olmak için hangi bölümleri okumak gerekir?
Eğitim almış bir modacı olmak için üniversitelerin birkaç bölümde okuyabilirsiniz. Birçok sektörde olduğu gibi modacılıkta da mektepli modacılar ve alaylı modacılar ayrımı vardır. Eğitim alarak bu işin eğitiminin gerektirdiği şekilde moda sektörüne yön verenler olduğu gibi, moda sektörünün içinde büyümüş ve yaşayarak modacı olmuş alaylı modacılar da olabilir. Peki iyi bir modacı olmak için hangi bölümlerden mezun olunması gerekir?
Moda Tasarımı Bölümü: Moda tasarımı, moda endüstrisindeki tasarım süreci, kumaş, desen, renk, kesim, dikiş ve stil öğeleri hakkında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, koleksiyonlar için özgün tasarımlar yaparlar, kumaş seçerler, kalıplar hazırlarlar ve prototipler oluştururlar. Moda tasarımı bölümünde öğrenciler aynı zamanda moda trendlerini ve tarihi takip ederler.
Moda İşletmeciliği Bölümü: Moda işletmeciliği, moda endüstrisindeki iş süreçleri, perakende satış, pazarlama, tedarik zinciri yönetimi, marka yönetimi, satın alma ve satış süreçleri hakkında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, moda endüstrisindeki ticari faaliyetleri öğrenirler.
Tekstil Mühendisliği Bölümü: Tekstil mühendisliği, kumaşların üretimi, özellikleri, kullanımı ve teknikleri hakkında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, kumaşların kalitesini ve özelliklerini anlamayı, üretim sürecini öğrenmeyi ve moda endüstrisi için uygun kumaşlar üretmeyi öğrenirler.
Moda Teknolojisi Bölümü: Moda teknolojisi, moda tasarımı ve üretiminde kullanılan teknolojiler hakkında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, moda endüstrisi için özel yazılımlar ve yazılım dilleri üzerine eğitim alırlar. Moda teknolojisine hakim olabilmek için bu gibi eğitim kurumlarında eğitim almanız gerekir.