New York Borsası’nda işlem gören yapay zeka tabanlı güvenlik firması SentinelOne, Hindistan çıkışlı PingSafe’i 100 milyon doların üzerinde bir bedelle satın aldı. Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa göre, bu anlaşma, Hindistan’dan çıkan en güçlü ve en hızlı çıkışlardan biri olarak kayıtlara geçti.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen nakit ve hisse anlaşmasını açıklayan SentinelOne, iki yıl önce kurulan Hindistanlı start-up’ı satın alma işleminin finansal detaylarını açıklamamıştı. Anlaşmanın detayları daha önce rapor edilmemişti ve SentinelOne, PingSafe ve Peak XV henüz yorum yapmış değil.
2021 yılında kurulan PingSafe, Hindistan genelinde çoğunlukla olmak üzere toplamda 50’den fazla müşterisi olan küçük bir güvenlik şirketidir. Şirket, geçen yıla kadar büyük ölçüde gizli modda kalmış ve Peak XV’in Surge fonunun altıncı kohortunda desteklenmiştir. PingSafe toplamda 3.3 milyon dolarlık fon toplamıştı.
Barclays, müşterilere bir notta şunları yazdı: “PingSafe’in CNAPP [cloud native application protection platform] entegrasyonunun, S’nin bulut güvenlik teklifini güçlendireceğine inanıyoruz. S, bulut güvenlik pazarında fiyat rekabetçi olma niyetini dile getirdi ve bu satın almanın fiyatlandırmada rol oynayıp oynamayacağını merak ediyoruz.”
“SentinelOne, yapay zeka destekli güvenlikte bir öncü ve lider”
PingSafe, Peak XV’in Surge lideri Rajan Anandan’a göre, Hindistan ekosisteminin gördüğü en hızlı ‘tohumdan önemli çıkışlardan’ biri. Geçen hafta bir açıklama yapan PingSafe’in kurucusu ve CEO’su Anand Prakash, “SentinelOne, yapay zeka destekli güvenlikte bir öncü ve lider, ve bulutu güvenli kılma ve İnternet’i daha güvenli bir yer haline getirme konusunda ortak bir misyona sahibiz” dedi. Prakash ayrıca, “CNAPP yeteneklerimizin, SentinelOne’ın önde gelen yapay zeka güvenlik platformu ile birleştirilmesi, çoklu bulut altyapısı için dünya çapında koruma sağlayarak bulut güvenliğini güçlendirecek” ifadelerini kullandı.
PingSafe’in satın alınması, Hindistan yazılım şirketlerinin küresel genişlemeye yönelik artan trendini daha da güçlendiren bir hamle olarak karşımıza çıkıyor. Yerel pazarda SaaS çözümleri geliştiren yeni nesil Hint girişimciler, daha sonra dünya çapında büyüme hedefini belirleyerek dikkat çekiyor.
Yeni Delhi, Pazartesi günü yayımlanan bir rapora göre, marquee Startup India programının ikinci aşamasını, derin teknoloji start-uplarına odaklanarak başlatmaya hazırlanıyor. Planlanan bu ileri teknoloji şirketlerine odaklanma, Hint alt kıtasını Silicon Vadisi gibi küresel bir inovasyon merkezi haline getirme amacındaki en son hamle olarak karşımıza çıkıyor.

PingSafe nedir? Neden bu kadar değerli?
PingSafe, bulut tabanlı bir güvenlik çözümüdür ve CSPM (Cloud Security Posture Management) ile CWPP (Cloud Workload Protection Platform) alanlarında hizmet verir. Bu çözüm, Azure, AWS, Google Cloud ve Kubernetes gibi farklı bulut hizmet sağlayıcılarında kullanılabilen, bulut-agnostik ve ajan gerektirmeyen bir yapıya sahiptir.
CSPM, bir organizasyonun bulut altyapısının güvenlik durumunu yönetmeyi amaçlar. PingSafe, bulut tabanlı CSPM çözümleri arasında yer alarak, sürekli olarak güvenlik açıklarını tespit eder ve önler. Azure, AWS, Google Cloud ve Kubernetes gibi yaygın bulut platformlarında çalışabilme özelliği, çoklu bulut ortamlarında çalışan organizasyonlar için önemli bir avantaj sağlar.
CWPP ise bulut ortamındaki iş yüklerini korumayı amaçlar. PingSafe, CWPP kapsamında, kullanıcıların bulut tabanlı uygulamalarını ve iş yüklerini korumalarına yardımcı olur. Bu, bulut ortamındaki potansiyel tehditlere karşı etkili bir savunma mekanizması sağlar.
Ayrıca, PingSafe’in ajan gerektirmeyen yapısı, organizasyonlara uygulama ve sistemlerine entegrasyon sağlarken, operasyonel karmaşıklığı en aza indirir. Bu özellik, kullanıcıların uygulamalarını ve bulut altyapılarını korurken performans kaybı yaşamadan güvenlik önlemlerini alabilmelerini sağlar.
PingSafe, bulut tabanlı bir güvenlik çözümü olarak, CSPM ve CWPP alanlarında uzmanlaşarak organizasyonların bulut ortamlarındaki güvenlik ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılamak için tasarlanmış değerli bir araçtır. Çoklu bulut platformlarında çalışabilme yeteneği ve ajan gerektirmeyen yapısı, organizasyonlara esneklik ve etkin bir güvenlik sağlar.