Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney, saç ekiminin öncesi ve sonrası hakkında merak ettiklerinizi detaylı şekilde anlattı. Tüney’in saç ekiminin öncesi ve sonrasına yönelik değerlendirmeleri sonrasında, saç ektirmek isteyenler yapması gerekenleri daha iyi görecekler. İşte saç ekiminin tüm aşamaları hakkında bilmeniz gerekenler!
“Dökülmenin Nedenleri Derinlikli Bir Şekilde Tespit Edilir”
Saç ekimi öncesinde dökülmenin nedenlerinin derinlikli bir şekilde tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Nihat Tüney, “Her dökülmede saç ekim uygulamalarına gereksinim duyulmaz. Saç dökülmesinde bir skala var. Tip 2 saç dökülmesi, saç ekim uygulamalarını zorunlu kılabilir. Bu nedenle ilk önce detaylı bir şekilde muayene gerçekleştiriyoruz. Hastanın gerçekten saç ekimine ihtiyacı olup olmadığını belirliyoruz. Bu aşama oldukça önemli.” ifadelerinde bulundu.
“En Uygun Teknik Belirlenir”
“DHA, FUE tekniği başta olmak üzere farklı saç ekim teknikleri bulunuyor. Her birinin özellikleri birbirinden farklı. Bir sonraki aşamada hangi teknik ile saç ekimi yapılacağına karar veriliyor. DHA tekniğinde kanal açma işlemi uygulanmadığından iyileşme süreci çok daha kısa.”
“Greftler Toplanır ve Saçsız Bölgeye Nakledilir”
Saç ekiminde en önemli aşamalardan bir diğerinin greft toplama aşaması olduğunu belirten Nihat Tüney, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Greft toplama aşamasında kullanılan tekniğe göre işlem basamakları belirlendiğini söyleyebilirim. DHA yönteminde özel medikal kalem ile sağlıklı saç köklerinin bulunduğu ense gibi alanlardan greft toplanır. Bunun yanı sıra FUE tekniğinde kanal açma işlemi ile greft toplandığını belirtmek isterim. Toplanan greftler saçsız alana nakledilir. FUE tekniğinde saçsız alanda da kanal açılır. Greft toplama ve saçsız bölgeye saç kökleri nakletme doğru bir şekilde yapıldığında başarılı bir sonuca ulaşıldığını da gözlemliyoruz. Bu nedenle özellikle bu aşamada titiz bir çalışma her şeyden çok daha önemli.”
“Operasyondan Sonraki İlk 7 Gün Hasta, Ekim Bölgesini Sıcak Su ile Temas Ettirmemeli”
“Operasyon sonrasında hastaların birtakım hususlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Her şeyden önce ilk 7 gün hamam, sauna gibi uygulamalardan kaçınılmalı. Bunun yanı sıra yine ilk 7 gün içerisinde ekim bölgesi sıcak su ile de temas ettirilmemeli. Bu süreçte saç derisi hâlâ iyileşme aşamasında. Bu noktada belirtmekte fayda var, kabuklara müdahale edilmemeli. El ile müdahale, kabukların yaraya dönüşmesine neden olabilir. Ayrıca müdahale gerçekleştirilen bölgede enfeksiyonlar da meydana gelebilir. Bu nedenle hekim tarafından belirtilen hususların her birine dikkat edilmeli.”
“İlk 10 Gün Deri Dökülmeleri Meydana Gelebilir”
Uygulama sonrasında ilk 10 gün içerisinde deri dökülmelerinin meydana gelebildiğinin altını çizen Nihat Tüney, “Deri dökülmelerinin bir süre görülmesi normal. Çünkü saç derisine bir işlem yapılıyor. Bu işlemden sonra deri iyileşme sürecine giriyor. Bu nedenle hastalar bu tür durumlarda tedirgin olmamalı.” ifadelerinde bulundu.
“Ekilen Saçlar İlk Başlarda Eşit Bir Şekilde Uzamayabilir”
“Ekilen saçların başlangıçta eşit bir şekilde uzamadığını gözlemlemek mümkün. Bu da olağan bir durum. Büyüme evresi bittikten sonra saçlar da asıl şekline ulaşır. Ayrıca ilk birkaç hafta içerisinde ekilen saçlarda dökülmeler de gözlemiyoruz. Bu da olağan. Ekim işleminin üzerinden 3 ya da 4 ay geçtikten sonra saçların tekrar çıkmaya başladığını söyleyebilirim.”