Yüzde 100 yerli sermaye ile büyüyerek adını duyuran Pizzabulls, 2024’te Ankara’da kuracağı üretim fabrikası ile başarı hikayesine yeni bir sayfa ekliyor. 2023 Nisan’ında Ankara’daki ilk şubesini açan marka, sadece altı ay içinde 5 yeni şube daha açarak büyüme hızını katladı. Cirosunu yüzde 400, sipariş sayısını ise yüzde 280 artıran Pizzabulls, Eylül 2023’te yüzde 100 büyüme sağlayarak şube sayısını 85’e çıkardı. Hedef 2024 için büyük: 100 şube ve tüm Anadolu şehirlerine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
ANKARA’DAN ANADOLU’YA MİLLİ PİZZA ZİNCİRİ
2023’ün zor bir yıl olduğunu ancak tüm zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini belirten Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Bu yılın başında yaşadığımız deprem felaketi, ardından yaşanan seçim süreci ve enflasyona rağmen hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılın eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 100 artırdık. Geçen bu sürede franchise’larımız da bu büyümeden paylarını aldılar” dedi.
Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, 2024 hedeflerine ulaşmak için ilk adımlarını Ankara’da atacaklarını bildirdi. Yeni yılın ilk ayında Ankara’da iki yeni şube haberi ile birlikte, büyük bir üretim tesisi kuracaklarını söyleyen Kırbeyi, “Türkiye’nin milli pizza zinciri olmayı hedefliyoruz. Ankara’da kuracağımız üretim fabrikamız ile birlikte hem Ankaralılara daha geniş çapta hizmet vermeye başlayacağız. Hem de buradan Kayseri ve Konya’ya doğru ilerleyerek, Anadolu’da milli pizza zincirinin halkalarını çoğaltacağız” diye konuştu.
Halihazırda Türkiye’deki pizza pazarının yaklaşık yüzde 10’una hakim olduklarını ve bütün şubelerin ürün tedarik işlemlerinin İstanbul’daki 4 bin metrekarelik üretim tesisinden yapıldığını söyleyen Kırbeyi, sözlerine şöyle devam etti: “Hamurdan peynirine, etinden deniz ürünlerine kadar tüm ürünler merkezimizden temin ediliyor. Bu yüzden bütün şubelerimizde aynı tat ve aynı lezzeti alabilirsiniz. Lezzet ve güven bizim için en önemli iki nokta.” Tüm şehirlerde olduğu gibi, lezzetten ödün vermeyen Ankaralıların da en çok kavurmalı pizzayı tercih ettiklerini vurgulayan Kırbeyi, ikinci tercihin ise ton balıklı ve karidesli Orlando pizza olduğunu belirtti.
PİZZA AKADEMİ AÇILACAK
Ankara’da kurulacak olan fabrika ile birlikte Anadolu’ya daha hızlı yayılmayı hedeflediklerini söyleyen Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, 2024’te Ankara’dan sonra İzmir’de de yeni üretim tesisi açacaklarını sözlerine ekledi. Yeni üretim tesisleri ve şubelerle birlikte yeni istihdamlar da yaratacak olan şirket, 2 bin olan çalışan sayısını önümüzdeki yıl iki katına çıkaracak. Pizzabulls’un sürekli kendini geliştiren bir marka olduğunun altını çizen Kırbeyi, bu kapsamda ‘Pizza Akademi’ açmayı da hedeflediklerini kaydetti.
Kırbeyi, “2024 sonu ya da 2025’in başında genel merkezde Pizza Akademi’yi açmayı planlıyoruz. Uygulamalı bu atölyelerde inovatif pizza geliştirme çalışmaları da yapılacak” dedi.
Kırbeyi sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca Pizzabulls markası olarak sürdürülebilirlik ve sıfır atık konusunda çalışmalarımızın sürdüğünü ve geleneklere bağlı, yüze yüz Türk markası olarak ekmek ve gıdaya olan saygımızın sonsuz olduğunun atını bir kez daha çizmek isteriz.”
HEDEF BASKETBOL OKULU
2023 sezonunu namağlup bir şekilde başarıyla sürdüren Pizzabulls Cedi Osman Basketbol A Takımı’nın önümüzdeki yıl 1.Lige çıkmak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Kırbeyi, yeni yılda Basketbol Okulu kurmayı hedeflediklerini söyledi. Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Hedefimiz gençleri spora yönlendirmek ve yetenekli gençleri basketbola kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.