Berlin merkezli FinTech girişimi NAO, tohum yatırım turunun ikinci kapanışıyla birlikte 1 milyon eurodan fazla yeni sermaye sağladı. Bu gelişmeyle şirketin toplam tohum finansmanı 4,5 milyon euroya ulaştı. Yatırım turuna katılanlar arasında BITKRAFT Ventures Kurucu Genel Ortağı ve seri girişimci Jens Hilgers da yer alıyor. Aynı zamanda, NAO’nun Danışma Kurulu da genişletiliyor; ABD merkezli girişim sermayesi şirketi M13’ten Karl Alomar, kurulun yeni üyesi oldu.
Yatırımcı güveni iş modeline yönelik ilgiyi gösteriyor
NAO Kurucusu ve CEO’su Robin Binder, tohum yatırım turunun bu ikinci aşamasının şirketin stratejik gelişimi ve büyüme süreci için önemli bir destek sağladığını belirtti. Binder, “Piyasada artık büyük aktörlerin de benimsediği bir eğilimin öncüsüyüz” dedi ve ek yatırımcıların şirkete duyduğu güvenin, iş modelinin sağlamlığına işaret ettiğini ifade etti.
Alternatif yatırımlar, küçük ölçekli yatırımcılara da açılıyor
2022 yılında Robin Binder, Philipp Nowakowski ve Amel Hasanovic tarafından kurulan NAO, özel ve alternatif yatırımlar için ortak yatırım platformu sunuyor. Şirketin amacı, yatırım dünyasını daha erişilebilir hale getirmek ve kullanıcıların uzun vadeli birikim oluşturmasına katkı sağlamak.
NAO uygulaması üzerinden yatırımcılar, yalnızca belirli bir finansal çevreye açık olan yatırım fırsatlarına ulaşabiliyor. Şirket, bu hizmeti hayata geçirirken Baader Bank, BNP Paribas, Chartered Investments, FERI, Moonfare, Partners Group, UBS, UniCredit ve Vontobel gibi bankalar ve varlık yöneticileriyle iş birliği içinde çalışıyor.
1.000 euro ile alternatif varlık yatırımı
NAO, 1.000 euro’dan başlayan yatırımlarla alternatif varlık sınıflarına erişimi mümkün kılıyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden sadece birkaç adımda yatırım yapabiliyor. Bu hizmet, normalde yalnızca büyük sermayeye sahip bireyler veya kurumsal yatırımcılara yönelik fırsatlara erişim sunuyor.
2024 yılında şirket, Chartered Investment iş birliğiyle kurumsal yatırımcılara yönelik B2B çözümler de geliştirdi. Halihazırda kullanıcılar; Moonfare, UniCredit, BNP Paribas, UBS ve Partners Group gibi önde gelen kurumların sunduğu altı farklı varlık sınıfına yatırım yapabiliyor.
Uluslararası büyüme hedefi
Şirketin yatırımcılarından biri olan Jens Hilgers, NAO’nun yatırımcıların kendi varlıklarını yönetmeye daha istekli hale geldiği bir dönemde bu eğilime uygun bir ürün sunduğunu vurguladı. NAO’nun sunduğu kolay kullanım ve güven unsurlarının, alternatif varlıkların yeniden ilgi görmesini sağlayabileceğini belirtti.
Danışma Kurulu’na katılan Karl Alomar ise NAO’nun platformunun güçlü bir ürün-pazar uyumu yakaladığını belirterek, platformun uluslararası büyüme potansiyeline işaret etti.
NAO, 2023 ortasından bu yana Almanya pazarında, 2024 Ağustos’tan bu yana ise Avusturya’da aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin açıklamasına göre, birkaç bin kullanıcı uygulamayı kullanıyor ve ortalama 10 bin euro civarında yatırım yapıyor.
2025 yılı planlamasında ise mevcut pazarlarda daha fazla yaygınlaşma ve büyüme hedefleniyor. CEO Robin Binder, “Küresel ölçekte başarıya ulaşmış bir yatırımcının bilgi ve deneyimi, iş modelimizi daha sürdürülebilir ve verimli bir şekilde ölçeklememize katkı sağlıyor” dedi.