Vilnius merkezli myTU, tamamen dijital ve yapay zeka destekli bankacılık platformu olarak büyümesini sürdürüyor. Şirket, ilk hedefi olan 9 milyon Euro’yu aşarak 10 milyon Euro değerinde Seri A yatırımı aldı. myTU, bu finansmanı yalnızca mevcut hissedarlarının paylarını artırması ve iki yeni stratejik yatırımcının katılımıyla sağladı. Şirket, girişim sermayesi fonlarından (VC) bağımsız kalarak sürdürülebilir büyümeye odaklanmayı sürdürecek.
myTU kurucu ortağı ve CEO’su Raman Korneu, finansman süreciyle ilgili olarak, “Fintech ekosistemi değişiyor. Finansman sağlamak giderek zorlaşırken, kârlılık başarının en önemli göstergesi haline geldi. Bu yatırımla ölçeklenebilir büyümeye odaklanıyoruz ve bu yıl içinde başa baş noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Teknolojimiz sayesinde küçük bir ekiple milyonlarca kullanıcıya hizmet verebiliyoruz ve bu verimlilik bizi farklı kılıyor. Gerçek anlamda dijital yerli bir bankacılık platformu inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
2019 yılında bankacılık sektöründen gelen Raman Korneu ve teknoloji uzmanı Tomas Navickas tarafından kurulan myTU, bugün 50 binden fazla bireysel müşteriye ve 200’den fazla işletmeye hizmet veriyor. Şirketin geliştirdiği bulut tabanlı altyapı, yalnızca 25 kişilik bir ekiple milyonlarca müşteriye hizmet verebilmesini sağlıyor. myTU, 2025 yılına kadar 1 milyar Euro’dan fazla işlem hacmine ulaşmayı hedefliyor.
Tamamen yapay zeka destekli ve bulut tabanlı bir finansal teknoloji platformu olan myTU, bireysel ve kurumsal müşterilere akıllı, güvenli ve uygun fiyatlı bankacılık hizmetleri sunuyor. Uzaktan müşteri kabulü ile bankacılık deneyimi sunan şirket, ödeme hizmetleri, aile bankacılığı ve sadakat sistemi gibi özellikleri içeren bir platform geliştiriyor.
Şirket, Avrupa’da finansal hizmetlere erişimde eşitsizliğin hala büyük bir sorun olduğunu belirtiyor. myTU verilerine göre 13 milyondan fazla yetişkinin temel bankacılık hizmetlerine erişimi bulunmuyor. Küçük işletmeler ise yüksek maliyetler ve sınırlı finansal hizmet seçenekleri nedeniyle zorluklarla karşılaşıyor. Geleneksel bankacılığın altyapı maliyetlerinin yüksek olması, erişilebilir ve verimli çözümleri sınırlayan faktörler arasında yer alıyor.
Şimdiye kadar yalnızca 6 milyon Euro finansmanla faaliyetlerini sürdüren myTU, sermaye verimliliği açısından güçlü bir performans sergiledi. Şirketin aldığı yeni 10 milyon Euro’luk yatırım, ürün portföyünün genişletilmesi, ödeme kabulü ve kredi hizmetlerinin geliştirilmesi ile Litvanya Merkez Bankası’ndan tam bankacılık lisansı almak için gerekli düzenleyici süreçlerin tamamlanmasını destekleyecek.
Önümüzdeki 12 ay içinde ödeme kabulü ve kredi hizmetlerini genişletmeyi planlayan myTU, aynı zamanda iş ortaklıklarını artırarak bankacılık altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket, hızlı ölçeklenebilir yapısı ve bağımsız finansman stratejisiyle fintech ekosisteminde farklı bir büyüme modeli oluşturuyor.