Paylaşımlı elektrikli scooter hizmeti sunan Hop, üç farklı ülkede toplam 21 şehirde faaliyet göstererek 2,5 milyondan fazla kullanıcıya eriştiğini duyurdu. 2019 yılı sonunda Bilkent Üniversitesi kampüsünde 100 scooter ile faaliyetlerine başlayan girişim, her yıl yüzde 50’den fazla büyüme kaydederek Türkiye, Karadağ ve Yunanistan pazarlarında hizmet sunuyor. Kuruluşundan bu yana 20 milyondan fazla sürüş gerçekleştirildiğini açıklayan şirket, geçtiğimiz yıl Atina ve Patras şehirlerinde operasyonlarını genişleterek Yunanistan’daki varlığını dört kat artırdı.
Hop Kurucu Ortağı ve CMO’su Ahmet Batı, şirketin büyümesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, küresel ölçekte esnek bir operasyon modeli geliştirdiklerini ve farklı şehirlerdeki ulaşım alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak hizmet sunduklarını belirtti. Batı, “Türkiye’den dünyaya açılan bir mobilite platformu inşa ediyoruz. Mikromobilite sektöründeki küresel büyüme ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine olan artan taleple birlikte milyonlarca insanın ulaşım tercihi olmayı başardık” ifadelerini kullandı.
Mikromobilite kavramının Türkiye’de yaygınlaşmasında öncü rol oynayan Hop, ödeme sistemlerinde küresel finans şirketi Mastercard ile uzun yıllardır iş birliği yürütüyor. Batı, Hop uygulamasının kullanıcı dostu bir deneyim sunduğunu vurgulayarak, “Hop’u tercih edilen bir uygulamaya dönüştüren en önemli unsurlardan biri kullanıcı deneyimi oldu. Masterpass altyapısını kullanarak, kart bilgilerini paylaşmadan güvenli ve hızlı ödeme imkanı sunuyoruz. Uygulamayı indiren bir kullanıcı, 1 dakikadan kısa sürede ilk sürüşünü gerçekleştirebiliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı deneyimini iyileştirirken, Mastercard ile düzenlediğimiz kampanyalar sayesinde müşteri bağlılığını artırmayı sürdürüyoruz” dedi.
Gelecek planlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Batı, şirketin sürdürülebilir ulaşım vizyonunu güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıracağını belirtti. “Hop olarak, ilk günden bu yana sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Üç ülkede, 20’den fazla şehirde sunduğumuz hizmet, gelecek planlarımız konusundaki inancımızı artırıyor. Önümüzdeki süreçte yaya öncelikli şehirler yaklaşımıyla daha fazla kişiye çevreci, pratik ve erişilebilir kısa mesafe ulaşım alternatifi sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaşımlı elektrikli scooter markası Hop büyüme stratejileri arasında yerli araç teknolojileri geliştirme sürecine odaklanmak da bulunuyor. Batı, mevcut filonun çevresel etkiyi en aza indirecek şekilde yenileneceğini ve operasyon araçlarında tamamen elektrikli modellere geçiş yapılacağını ifade etti. “Verimlilik odaklı hareket ederek, Hop’u sadece bir ulaşım platformu olmanın ötesine taşıyoruz. Sürdürülebilir gelecek vizyonuyla hareket eden, karbon nötr hedefine emin adımlarla ilerleyen bir yapı kurmak konusunda kararlıyız” dedi.