Zorlu Holding‘e bağlı Korteks, Almanya‘nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Techtextil Fuarı‘nda yer alarak dikkat çeken yenilikleriyle göz doldurdu. 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, teknik tekstil sektörünün öncüleri arasında yer alan Korteks‘in, sürdürülebilir ve yenilikçi ürünlerini sergilemesi açısından önemli bir platform oldu.
Fuar kapsamında Korteks, hazır giyim sektörü için özel olarak geliştirdiği DRY TOUCH ve geri dönüştürülmüş TAÇ Reborn iplikleri gibi yenilikçi ürünlerini tanıttı. Ayrıca, biyobozunur TAÇ Bioloop ipliklerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Bu ürünlerin yanı sıra, antistatik, kesilmeye dirençli, kızılötesi, hibrit ve UV dirençli özellikler barındıran polyester iplikler de Korteks‘in Ar-Ge merkezinde geliştirilerek fuar boyunca sergilendi.
Toplamda 2 bin 750 çeşit iplik üretimi gerçekleştiren Korteks‘in ürün gamı, giyimden halıya, döşemelik kumaşlardan nevresim ve perdeler ile otomotiv iç kaplamalarına kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor. Şirket, bu ürünleri Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Polonya, İtalya, İspanya, ABD, Kanada, Mısır, Meksika ve Güney Afrika dahil olmak üzere 50 ülkeye ihraç etmekte.
Korteks Genel Müdürü Barış Mert, teknik tekstil sektöründeki lider konumlarını koruduklarını ve savunma sanayisinden sağlık endüstrisine, otomotivden ev tekstiline kadar geniş bir alanda yüksek katma değerli ürünler sunduklarını belirtti. Mert, “Müşteri deneyimine odaklı birçok yenilikçi ürüne imza atarken, hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde grubumuzun sürdürülebilirlik odaklı Akıllı Hayat 2030 stratejisini odağımıza alarak hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.
Şirketin uzun yıllara dayanan tecrübesi ve teknik tekstil alanındaki uzmanlığı sayesinde, Korteks Genel Müdürü Barış Mert‘in vurguladığı gibi, sektöre daha fazla yenilik ve değer katmaya devam edecekleri öngörülüyor. “Bu anlayışla Taç Bioloop, Thermal Touch ve pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile üretilen TAÇ Reborn gibi birçok özellikli ve fonksiyonel ipliği sektördeki müşterilerimize sunabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Üretim tesislerinin, yüksek kaliteli filament iplikleri üretebilecek şekilde tasarlandığını belirten Korteks Genel Müdürü Barış Mert, kullanılan teknolojinin dünya standartlarında olduğunu ve sürdürülebilirlik anlayışını her aşamada uygulamaya çalıştıklarını ekledi. Şirketin bu yenilikçi yaklaşımı, teknik tekstil sektöründe sürdürülebilir ve fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaya devam edecek gibi görünüyor.