İş Bankası, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansman erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir bankacılık ürünü olan DijiKolay finansman uygulamasını piyasaya sürdü. Bu uygulama, işletmelerin mevcut dijital platformlarla entegre bir şekilde çalışarak, daha hızlı ve esnek finansman çözümleri sunmayı hedefliyor.
DijiKolay Finansman, işletmelerin kullanmakta olduğu e-ticaret platformları, ERP ve ön muhasebe uygulamaları, ödeme kuruluşu panelleri gibi dijital platformlarla entegre çalışıyor. Bu entegrasyon sayesinde, işletmeler ihtiyaç duydukları anda, platformdan ayrılmadan özel kredi imkanlarına erişebiliyor. Gelişmiş bir karar motoru kullanılarak değerlendirilen kredi başvuruları, saniyeler içinde sonuçlandırılıyor ve böylece işletmeler zaman kaybetmeden finansmana erişim sağlayabiliyor.
Uygulama, işletmelerin nakit akışlarını etkin bir şekilde yönetmelerini sağlayacak şekilde özelleştirilmiş ödeme planları oluşturuyor. Bu planlar dahilinde, işletmeler kredi koşullarını, faiz oranını, taksit tutarlarını, masrafları ve sigorta primlerini bir hesaplama aracı aracılığıyla görüntüleyebiliyor. DijiKolay‘ın platformlara entegrasyonu önyüz katmanı üzerinden gerçekleştiriliyor, bu da entegre olunan platform tarafında herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan uygulamada özelleştirme ve değişiklik yapılmasına olanak tanıyor.
Şu anda Online Alışveriş Platformu Pazarama, Moka ve KolayBi gibi platformlarla entegrasyonu tamamlanan DijiKolay Finansman, bu platformların müşteri/kullanıcı panelleri üzerinden erişilebilir durumda. İlk etapta yalnızca şahıs şirketleri tarafından kullanılabilen uygulamanın, yakın gelecekte tüm KOBİ’lerin kullanımına açılması planlanıyor.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Her yerde bankacılık vizyonumuz doğrultusunda, bankacılık hizmetlerini geleneksel bankacılık kanalları dışından, yenilikçi bir anlayışla sunma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni ürünümüz DijiKolay Finansman ile kredi dikeyindeki bazı hizmetlerimizi KOBİ’lerin dijitalleşmesinde önemli katkısı olan platform ve uygulamaların içinden sunmaya başlıyoruz. Böylece bir yandan ekonomimizin belkemiği KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırırken, bir yandan da mevcut ve potansiyel iş ortaklarımızın müşterilerine ayrıcalıklı hizmet sunmasını sağlıyoruz. İlk olarak Pazarama üzerinden hizmete sunduğumuz ürünümüzün, iş ortağımız olan platformlarda müşteri etkileşimini ve memnuniyetini artıracağına ve onlara rakiplerinden farklılaşma imkânı vereceğine inanıyoruz. KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarına daha etkin ve hızlı çözümler sunarak iş dünyasına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.