İTÜ ARI Teknokent tarafından NBT Digital partnerliğiyle yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı‘nın 18. dönemi başladı. Program kapsamında, globale açılmak isteyen 13 Türk teknoloji firması, altı hafta boyunca alanında uzman isimlerden Türkiye‘de eğitim, mentorluk ve koçluk alacak. Ticaret Bakanlığı‘nın Tekno-Hızlandırıcı İhracat Projeleri Desteği ile düzenlenen programın ikinci aşamasında, firmalar 3-14 Haziran tarihleri arasında İngiltere‘de pazarı keşfederek potansiyel müşterilerle temas kuracaklar.
Altı hafta sürecek olan programın ilk aşaması Türkiye‘de başladı. Bu süre zarfında katılımcılar, küresel pazara uygun iş modeli geliştirme yöntemleri ve satış-pazarlama stratejileri gibi konularda alanında en iyi uzmanlardan destek alacak. İngiltere‘deki ikinci aşamada ise pazarı keşfetmek için her gün düzenlenecek yoğun programlarda yeni bağlantılar kuracak ve potansiyel müşterilere ulaşacaklar. Düzenlenecek “round table” toplantıları ile firmalar yeni iş birlikleri elde edecek.
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Innogate programı hakkında, “10 yıldır global arenada 229 firmaya katkı sağladığımız program sayesinde, yerelle global arasında bir bağlantı kuruyoruz. Firmalarımız bu sayede bugüne dek küresel pazarlardaki ölçeğini 4 kat artırırken, ABD‘de ise 15 kat ihracat artışı sağladı,” dedi. Dikbaş, 13 Türk teknoloji firmasının katıldığı bu dönemin ilk altı haftasında firmaların pazar analizinden satış ve pazarlama stratejilerine kadar her aşamada bilgi alacağını belirtti.
Innogate Programı‘na katılacak 13 Türk teknoloji firması şunlardır:
- ACTIVEWEAR: İnovatif kumaşlara entegre sensör teknolojisi ile sağlık verilerini ve kas hareketlerini izleyen akıllı spor kıyafetleri geliştirir.
- ARCHADE: Tasarımcılar için yapay zekâ destekli pazaryeri sunar.
- IUGO: Yenilenebilir enerji kaynakları ile sürücüsüz araçlar için teknolojiler geliştirir.
- LUMNION: Sigorta fiyatlamasında GLM ve diğer algoritmalarla çalışan bir modelleme platformudur.
- MALWATION: Yerli siber güvenlik firması olarak zararlı yazılım analizi ve simülasyon teknolojileri geliştirir.
- ONE NEW ONE: Yapay zekâ destekli “Akıllı Aday Havuzu” ve “Akıllı Eşleme” modülleriyle donatılmış işe alım platformudur.
- QUIZ MODE ON: Online yarışmalar düzenleyerek firmaların hedef kitlesine ulaşmasını sağlar.
- RENT ‘N CONNECT: Taşınabilir yüksek hızlı Wi-Fi cihazları kiralar.
- TUMURLY: Akıllı güneş sistemleri ve rüzgâr türbinleri alanında ürün geliştiren bir teknoloji firmasıdır.
- TV EKSTRA: Reklam verenlere uygun maliyetli TV reklamcılığı çözümleri sunar.
- WEROVER: Yenilenebilir enerji sektöründe yapay zekâ ve IoT teknolojilerini kullanarak kestirimci bakım çözümleri sunar.
- WISER MEDIA: Podcast, video, makale ve sesli kitaplar için sosyal kürasyon platformu sunar.
- XPODA: Hızlı yazılım geliştirme için “No Code & Low Code” özelliklerini sunar.