2023 yılında kurulan HOP Health, dünya çapında doktorlar ile hastaları bir araya getiren yenilikçi bir sağlık platformu olarak dikkat çekiyor. Platform, hastalara doğrudan hekimlerden fiyat alarak tedavi olma imkânı sunuyor ve sağlık turizmi alanında Türkiye’nin pazar payını büyütmeyi hedefliyor. HOP Health‘in kurucusu Dr. Eren Ünal, platformun 2023 yılı sonu ciro hedefinin 18 milyon dolar olduğunu ve iki yıl içinde bu rakamı 100 milyon doları aşmayı planladıklarını belirtiyor.

Dr. Eren Ünal, “HOP Health olarak bu pastadan pay alan irili ufaklı aktörlerden biri olmayı değil pastayı büyüten değer olmaya çalışıyoruz. Sağlık turizmini merkeze alan HOP Health, kayıtsızlığın ve takip edilemezliğin getirdiği dezavantajları dijital platformunda çözmeye çalışırken; konaklamadan yeme-içmeye, alışverişe kadar kullanıcıya dokunabilecek her noktayı önererek sağlık turizminden alınan payı dijital platformunda en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor” ifadelerini kullanıyor.

Platform, sağlık turizminin dijitalleşme eksikliğini fark ederek, mevcut iş modellerini ileri taşıyan 14 farklı modülüyle sağlık hizmetlerini kolaylaştırmayı ve doktorlarla hastaları güven içinde bir araya getirmeyi amaçlıyor. Dr. Ünal, “Online konsültasyondan kişiye özel teklif kartlarına, ödeme kolaylıklarından tercümanlı online muayene seçeneklerine ve kişiye özel sağlık asistanlarına kadar dijital anlamda birçok modülün de öncüsü HOP Health platformu, her süreci profesyonellikle yöneten bir platform olarak dikkat çekiyor” diyor.

HOP Health kurucusu Dr. Eren Ünal, platformun bariatrik cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, diş tedavisi, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, medikal estetik, ortopedi ve travmatoloji, estetik cerrahi, kulak burun boğaz, radyasyon onkolojisi ve saç ekimi gibi tüm branşlarda kullanıcılara hizmet vermeyi hedeflediğini belirtiyor. Ayrıca, kişiselleştirilmiş hizmetler sayesinde kullanıcılar, damak zevklerinden ziyaret etmek istedikleri tarihi yerlere, konaklama tercihlerinden aktivitelere kadar kendilerine en uygun seyahat deneyimini en iyi imkânlarla yaşayabiliyor.

Dünya genelinde 200 milyar doları aşan, Türkiye’de ise 5 milyar dolarlık pazar payını 2022’de aşmış olan sağlık turizmi sektörü, her yıl ortalama yüzde 25 oranında büyüyor. Dr. Eren Ünal, “Türkiye’de bu pastadan pay alan irili ufaklı aktörlerden biri olmayı değil; pastayı büyüten değer olmayı hedefliyoruz. Dünyanın her köşesinden kullanıcıların kuruluşlarla bir araya gelmesine öncülük ediyoruz. Kullanıcıların ulaşabileceği, pazardan aldığımız payı büyütebilecek tüm aktörler ile partner modülüyle ortaklık kuruyoruz” diyerek hedeflerini paylaşıyor.

HOP Health‘in yıl sonunda 18 milyon dolarlık ciro hedeflediğini belirten Dr. Ünal, “Platform, güvenli ve kullanıcı dostu çeşitli modüller sunarak, online görüşme imkânı, ödeme esneklikleri, kişiselleştirilmiş fırsatlar gibi avantajlar sağlıyor. Bu yaklaşımıyla hem kullanıcıların hem de sağlık hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaçlarına cevap vererek sektördeki büyümeye katkıda bulunmayı amaçlıyor” diyor. Platformun mevcutta her ay yüzlerce kullanıcının güvenli ve doğru tedaviye erişimini sağladığını ve iki yıl içinde 100 milyon doları aşan ciro hedeflediklerini vurguluyor.

Vergilendirilebilir ve takip edilebilir bir değer yaratan HOP Health, sağlık hizmetlerinin yanı sıra konaklama, seyahat ve diğer turizm faaliyetlerine yönelik çözümler sunarak sektöre değer katmayı hedefliyor. Dr. Eren Ünal, “Öncülüğünü yaptığımız dijitalleşme ile Türkiye’de sağlık turizmi için bir pazar yeri oluşturuyoruz. Sağlık hizmetlerine daha kolay ve güvenli şekilde ulaşan kullanıcılara aracılık ederek partnerlerimiz ile pazar yerini genişletiyoruz. Sağlık turizmi hizmetlerinin sadece tedavilerden ibaret olmadığını biliyoruz; Türkiye’de sağlık hizmeti almak isteyen kullanıcıların sağlık turizmi çerçevesinde erişecekleri her alanda pazar yerinin büyüyeceğini biliyoruz” diye açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık sektörünün dijitalleşme konusunda eksik kaldığını ve mevcut iş modellerinin web sitesinden öteye geçemediğini belirten Dr. Ünal, “Sektörü araştırdığımızda sağlık turizmi adına bir pazar yeri olmadığını gördük. Aynı zamanda sektörde gerek doktorların gerekse hastaların yaşadığı problemleri gözlemleme şansımız oldu ve bu sorunlara çözüm üreterek sistemi daha da geliştirmek istedik. Böylece 200 milyar doları aşkın bir pazar büyüklüğüne sahip bir alanda tüm sağlık modellerini içeren bir sağlık platformu oluşturma yolunda ilk adımları attık” diye konuştu.

Türkiye’de sağlık ile turizmi birleştiren bir anlayışla yurtdışından kalifikasyonu yüksek hasta getirerek ülke ekonomisini desteklemek istediklerini belirten Dr. Ünal, nihai hedeflerinin Türk sağlık sektörünü ülke ekonomisinin lokomotifi haline getirebilmek olduğunu belirtti. 2023 yılında yaklaşık 2 milyon kişinin sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geldiğini ve bu kullanıcıların bıraktığı gelirin yaklaşık 5 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Dr. Ünal, dünyada ve Türkiye’de kayıt dışı hasta ve gelir sayısının resmi kayıtlardan bile daha yüksek olduğunu vurguladı.

Exit mobile version