2022’de kurulan yerli girişim Cool Card, 2024 sonu itibarıyla 25 binden fazla kullanıcıya ulaştı. Girişim, MENA pazarında büyümeyi planlıyor.
Profesyonel iş bağlantılarının hızla dijitalleştiği bir dönemde, geleneksel kartvizitlerin yerini alan akıllı kartvizit çözümleri, firmalar için daha entegre ve sürdürülebilir bir alternatif sunuyor. Bu alanda faaliyet gösteren yerli girişim Cool Card, sunduğu çevre dostu platformu ve modüler yapısıyla dikkat çeken oyunculardan biri haline geldi. 2022 yılında kurulan girişim, 2024 sonu itibarıyla 300’den fazla şirketle iş birliği yaptı ve 25 bini aşkın kullanıcıya ulaştı. Şirketin hedefinde şimdi de MENA bölgesi var.
CRM entegrasyonuyla iş ağlarını dijital ortama taşıyor
“İş ağınız, servetinizdir” mottosuyla yola çıktıklarını ifade eden Cool Card Kurucusu Elif Ererdi, şirketin sunduğu dijital kartvizit çözümlerinin, sadece kartvizit paylaşımı değil, aynı zamanda akıllı ağ yönetimi sağladığını belirtiyor. Platform, kullanıcıların edindiği bağlantıları insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve diğer kurumsal sistemlere entegre etmesine olanak tanıyor. Ayrıca Microsoft Outlook, Zapier ve Hubspot gibi araçlarla uyumlu çalışan sistem, operasyonel süreçleri daha verimli hale getiriyor.
7 binin üzerinde şirkete sistem entegrasyonu
Cool Card, bugüne kadar 7 bini aşkın firmanın dijital altyapısına entegre oldu. Kullanıcıları arasında Türk Hava Yolları, IC Holding, Hayat Holding ve Çelebi Havacılık gibi uluslararası firmalar da bulunuyor. 2024 yılı içerisinde 57’den fazla ülkeye satış gerçekleştiren girişim, faaliyet ağını genişletmeyi sürdürüyor.
KWORKS hızlandırma programına seçilen girişimler arasında yer aldı
Teknoloji ve girişimcilik merkezleriyle kurduğu iş birlikleri de Cool Card‘ın gelişimini destekleyen unsurlardan biri. İTÜ Teknokent ve BTM gibi kurumların destek verdiği girişim, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) tarafından yürütülen hızlandırma programında 500’den fazla başvuru arasından seçilen 13 girişim arasında yer aldı. Kasım ayında düzenlenen KWORKS’24 Demo Day etkinliğinde yer alan girişim, burada çözüm sunduğu problem ve geliştirdiği entegre kartvizit sistemini iş dünyasıyla paylaştı.
Geleneksel kartvizitler dijitalleşme ihtiyacına yanıt veremiyor
Elif Ererdi, fiziksel kartvizitlerin iş ağları oluşturma konusunda yetersiz kaldığını, özellikle dijital sistemlere entegre olmadıkları için fuar ve benzeri etkinliklerde verimsizliğe neden olduğunu ifade ediyor. Bu noktada Cool Card’ın sunduğu entegrasyon odaklı dijital kartvizit sisteminin profesyonel iletişimde daha etkili bir çözüm sunduğunun altını çiziyor.
MENA pazarı için mobil uygulama geliştiriliyor
Rakiplerinin ağırlıklı olarak Avrupa ve ABD pazarlarına odaklandığını vurgulayan Elif Ererdi, Cool Card olarak MENA bölgesinde önemli bir potansiyel gördüklerini belirtiyor. Bu kapsamda kullanıcıların iletişim ve kartvizit bilgilerini anlık olarak senkronize edebilecekleri mobil uygulamanın yakında yayınlanacağı bilgisini de paylaşıyor. Mobil uygulama sayesinde bağlantı yönetiminin daha pratik hale gelmesi hedefleniyor.
Küresel ölçekte daha fazla iş birliği planlayan şirket, özellikle network yönetiminde sistematik ve verimli çözümler sunarak rekabet avantajı yaratmayı amaçlıyor.