BSH Ev Aletleri Grubu, Gelişen Pazarlar Bölgesi‘nde yaşanan büyümenin ivmesini koruyarak Türkiye‘deki yatırımlarını iki kat artırma kararı aldı. Bu stratejik hamle, şirketin Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın ve CFO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedef Ataman tarafından yapılan bir basın toplantısında duyuruldu. BSH, dünya çapında 39 fabrikası ve 60 bini aşkın çalışanıyla, Gelişen Pazarlar Bölgesi‘nde 130 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada 4,6 milyarlık nüfusa hitap ediyor ve 2024 yılında kârlı büyümeyi sürdürme hedefiyle ilerliyor.
Sığın, yaptığı açıklamada BSH‘nin Gelişen Pazarlar Bölgesi‘nde güçlü bir performans sergilediğini, 13 iştirak ve 9 fabrikayla, yenilikçi ürün ve hizmetler sayesinde 2023 yılında bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. Türkiye‘nin bu başarının itici gücü olduğunu vurgulayan Sığın, “2020 yılında yakaladığımız büyüme ivmesi devam ediyor. REM pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 51 milyar euro’ya ulaşmasını bekliyoruz. Bu başarının taşıyıcı gücü ise gururla ifade etmeliyiz ki Türkiye oldu.” ifadelerini kullandı.
BSH Çerkezköy fabrikalarında üretilen ürünlerin %56’sının ihraç edildiğini ve Çin‘e kadar uzanan bir ihracat ağına sahip olduğunu belirten Sığın, Türkiye‘nin aynı zamanda know-how ihracatıyla da öne çıktığını ve 2024 yılından itibaren yatırımların iki kat artırılacağını duyurdu. Mısır‘da yeni bir fabrika yatırımı yapılacağını ve bu sayede doğrudan ve dolaylı olarak 1000 kişiye istihdam sağlanacağını da ekledi.
Sedef Ataman ise, özellikle teknolojiye yapılan yatırımlarla sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, Türkiye‘de başlatılan yeni fabrika ve iştirakler, kapasite artırımları, Ar-Ge yatırımları, büyüyen mağaza ve bayii ağıyla Gelişen Pazarlar Bölgesi‘nde çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Ataman, “BSH olarak, 2030 yılına kadar ürünlerimizin %50’sini geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeyi ve ürünlerdeki yeniden kullanılabilir malzeme oranını en az %95’e çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi ve bu çabalarla sürdürülebilir bir gelecek için taahhütlerini ve sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı.
BSH, enerji verimli ürün ve hizmetlerle müşterilerinin hayatını kolaylaştırırken, çevresel sorumluluklarına da büyük önem veriyor. 2020 yılından bu yana, Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını karbon-nötr olarak gerçekleştiren şirket, önlenemeyen emisyonlar için karbon dengeleme projelerine destek veriyor. Son beş yılda 10.723 ton CO2 emisyonundan kaçınan BSH Türkiye, 2030 yılına kadar kullanılan elektriğin %100’ünü yeşil enerji kaynaklarından elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu stratejik yatırım ve sürdürülebilirlik hamleleriyle BSH, Gelişen Pazarlar Bölgesi‘nde liderliğini pekiştirirken, Türkiye ve diğer gelişen pazarlarda kârlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Bu hamleler, şirketin bölgesel ve küresel ekonomiye olan katkısını artırırken, müşterilerine daha yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunmayı amaçlıyor.