BinBin, Türkiye’nin önde gelen elektrikli scooter kiralama platformlarından biri olarak halka arz başvurusunda bulundu. 1000 Yatırımlar Holding tarafından KAP‘a yapılan açıklamada, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri Anonim Şirketi‘nin, Sermaye Piyasası Kurulu‘na halka arz başvurusunda bulunduğu bildirildi.
BinBin‘in çatı şirketi olan 1000 Yatırımlar Holding‘in halka arz gerçekleştirdiğini geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk. 2020 yılında kurulan ve kısa sürede büyük bir büyüme kaydeden BinBin, çatı şirketinin ardından halka arz gerçekleştirmek için adımlarını hızlandırdı. 1000 Yatırımlar Holding‘in açıklamasında, “Yatırımlarımızdan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri Anonim Şirketi, Sermaye Piyasası Kurulu‘na halka arz başvurusunda bulunmuştur. Süreç hakkındaki gelişmeler KAP‘ta ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız,” ifadeleri yer aldı.
BinBin, ilk etapta İstanbul Havalimanı ve üniversite kampüslerinde hizmet vermeye başlayarak sektörde hızlı bir yükseliş yakaladı. Sadece İstanbul ve Türkiye ile sınırlı kalmayan şirket, yurt dışına açılarak hizmet ağını genişletti. Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk‘un başkenti Tiran‘da hizmet vermeye başlayacağını duyuran BinBin, Arnavutluk ile birlikte hizmet verdiği ülke sayısını beşe çıkardı. Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Makedonya da BinBin‘in hizmet verdiği diğer ülkeler arasında yer alıyor.
1000 Yatırımlar Holding, BinBin‘in yanı sıra Taksim, GO Sharing, Q Charge ve Algoritma gibi markalara da sahip. Holdingin başarılı bir halka arz gerçekleştirdiği biliniyor ve BinBin‘in halka arz çalışmaları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
BinBin, kısa mesafeli yolculukları eğlenceli hale getiren, ekonomik ve çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunan elektrikli scooter kiralama platformu olarak öne çıkıyor. Hava kirliliğini azaltırken, çevreye duyarlı, pratik ve yüksek performanslı bir sürüş deneyimi sunan BinBin, mikromobilite alanında yenilikçi çözümler geliştiriyor.
Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş, 2019 yılında kurulan ve mikromobilite konusunda teknoloji üreten bir firma olarak dikkat çekiyor. Yerli yazılım ve mühendislik ile geliştirilen araçları ile hem sürdürülebilir bir dünya hem de pratik ulaşım için alternatif çözümler sunan şirket, 500’den fazla kişiye istihdam sağlıyor.
Kurucu ortaklardan Kadir Abdik ve Hüseyin Ardan Küçük, mikromobilite alanında yenilikçi projelere imza atarak BinBin‘i sektörde lider konuma getirmeyi başardılar. Kadir Abdik, Şişli Terakki Lisesi‘nden mezun olduktan sonra eğitimini yurt dışında tamamladı ve BinBin markasını kurdu. Hüseyin Ardan Küçük ise Bilgi Üniversitesi‘nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi aldı ve mikromobilite alanında çözümler geliştirmek için BinBin‘i kurdu.
BinBin, yazılım ve donanım çözümleri ile dikkat çekiyor. Kendi IoT teknolojilerini geliştirerek araçları uzaktan takip ve yönetme imkanı sunan şirket, müşteri deneyimini iyileştirmek için çeşitli yazılım çözümleri de üretiyor. Ofis yaşamında çevreye duyarlılık ve rahat çalışma alanları ile çalışanlarına konforlu bir çalışma ortamı sunan BinBin, mikromobilite alanında sürdürülebilir ulaşım çözümleri üretmeye devam ediyor.