Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve toplamda 600.000 TL ödül havuzuna sahip Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması sonuçlandı. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, inovatif fikirlerin üretilmesi ve bunların üretime kazandırılmasının, rekabetin giderek arttığı küresel ekonomide pazar payını artırmanın temel yollarından biri olduğuna vurgu yaptı. Akpınar, Ar-Ge ve inovasyonun başarısının, sürekli gelişme ve yenilikçilik odaklı çalışmalar gerektirdiğini ifade etti.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, ulusal ölçekte dördüncü kez düzenlenen bu yarışma ile inovatif çalışmaları desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. Bu yılki yarışmaya Türkiye genelinde 57 üniversiteden toplam 144 proje sunuldu. Akpınar, “Projelerin değerlendirilmesi uzman akademisyenler ve ilgili firma temsilcileri tarafından kör hakem etik kurallarına uygun olarak yapılan yarışmada ödül kazanan katılımcıları tebrik ediyor, sunulan projelerin bölgemize ve ülkemize katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
Yarışma, Türkiye genelinde üç kategoride düzenlendi: Akademik/Lisansüstü Mezun, Lisansüstü Öğrenci/Lisans Mezun ve Lisans Öğrenci. Ödül töreni, 15 Mayıs 2024 tarihinde AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kazanan Projeler:
Kategori: Akademisyen/Lisansüstü Mezun
- Şükran Kara – Dokuz Eylül Üniversitesi / Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Kullanım: 120.000 TL
- İlhan Altay – İnönü Üniversitesi / Tekstilde Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Kullanım: 90.000 TL
- Nimet Özmeral – Konya Teknik Üniversitesi / Sanayi Sektörlerinde Atık Yönetim Sistemleri: 75.000 TL
Kategori: Lisansüstü Öğrenci/Lisans Mezun
- İlknur Bağlan – Akdeniz Üniversitesi / Sanayi Sektörlerinde Karbon Ayak İzi Azaltma Projeleri: 70.000 TL
- Mehmet Türkoğlu – Artvin Çoruh Üniversitesi / Sanayi Sektörlerinde Karbon Ayak İzi Azaltma Projeleri: 60.000 TL
- Türkan Uzlaşır – Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi / Doğal Gıda Ürünlerinin Üretim Yöntemleri: 50.000 TL
Kategori: Lisans Öğrenci
- Emrullah Erdeve – İstanbul Medeniyet Üniversitesi / Doğal Gıda Ürünlerinin Üretim Yöntemleri: 60.000 TL
- Musa Malkoç – Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi / Elektronik Kart Sistemleri: 45.000 TL
- Hatice Öztekin – Gebze Teknik Üniversitesi / Sanayi Sektörlerinde Endüstriyel Simbiyoz Modelleri: 30.000 TL
Her yıl tekrarlanan bu yarışma, Türkiye genelinde sanayi ve akademik iş birliğini teşvik ederek ülkenin Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.