TAV Havalimanları bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek markası BTA ile Fraport, Antalya Havalimanı’ndaki yiyecek-içecek alanlarını işletmek üzere BFA adı altında yeni bir ortaklık kurdu. Ortaklık kapsamında hisselerin yüzde 60’ı BTA, yüzde 40’ı ise Fraport’a ait olacak. Yeni kurulan şirket, havalimanı genelinde 28 farklı işletmeyle yolculara hizmet sunacak.
Havalimanı içinde 28 noktada hizmet verilecek
Kurulan ortaklıkla birlikte havalimanı içinde mevcut Cakes&Bakes, Enzo, Brewmark, Taste of Anatolia by Ömür Akkor gibi BTA markalarının yanı sıra, yalnızca Antalya Havalimanı için geliştirilen Flute, Sherefe, Mangia ve Sweet Treats gibi yeni konseptler de yolcuların hizmetine sunulacak. Ayrıca, havalimanında yer alan Premium Lounge, Elite Lounge ve Arrival Lounge alanlarında da yiyecek-içecek hizmetleri sağlanacak.
Baha Bülbül: Yolcu çeşitliliğine uygun hizmet planlanıyor
BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül, ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada, Antalya’nın Akdeniz bölgesindeki en büyük turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, havalimanındaki genişleme projesinin Nisan ayında tamamlanacağını ve bu tarihle birlikte hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Bülbül, “Antalya Havalimanı geçen yıl 38 milyon yolcu ağırladı. Bu trafiğin 32 milyonu dış hat yolcusuydu. Dünyanın her yerinden gelen yolcularımızın beklentilerini karşılayacak bir çeşitlilik sunacağız. Aynı zamanda Anadolu mutfağının ve Akdeniz bölgesinin gastronomik birikimini de havalimanına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
Fraport AG: Restoran işletmesinde ilk kez görev alıyoruz
Fraport AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Denitza Weismantel ise açıklamasında, Antalya Havalimanı’nı yirmi yılı aşkın süredir başarıyla işlettiklerini ve 2018’den bu yana TAV Havalimanları ile verimli bir iş birliği sürdürdüklerini belirtti. Yeni ortak girişimle birlikte bu iş birliğinin yeni bir aşamaya taşındığını belirten Weismantel, “İlk kez, Antalya Havalimanı’ndaki restoran imtiyazlarının yönetimi ve işletmesi sorumluluğunu üstleniyoruz. Ortaklarımızla birlikte, farklı damak tatlarına hitap eden çeşitli mutfak deneyimlerini misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz” dedi.
TAV ve Fraport iş birliği derinleşiyor
TAV Havalimanları ile Fraport arasındaki iş birliği, bu ortaklıkla birlikte yiyecek-içecek hizmetleri alanına da taşınmış oldu. Yeni kurulan BFA, yolcu memnuniyetini artırmak amacıyla hem uluslararası hem yerel mutfakları bir araya getiren bir hizmet anlayışıyla hareket edecek. Ortaklık, aynı zamanda havalimanı içindeki gastronomi yönetiminin merkezileşmesini de sağlayacak.
BTA ve Fraport arasındaki bu adım, havalimanı işletmeciliğinde sadece güvenlik ve yolcu taşımacılığı değil, gastronomi ve hizmet alanında da daha geniş kapsamlı bir yapılanmaya gidildiğini gösteriyor.