Akbank, kurum içi girişimcilik programı Akbank+ ile çalışanlarının yenilikçi girişimlerini desteklemeye devam ediyor. Bankanın inovasyon ve girişimcilik kültürünü zenginleştirmek amacıyla hayata geçirdiği program kapsamında toplam yatırım tutarı 2 milyon dolara ulaştı. Program, Akbank çalışanlarının geliştirdiği dört girişimin ekosisteme kazandırılmasını sağladı.
Bankanın Akbank LAB çatısı altında İnsan ve Kültür desteğiyle yürütülen program, çalışanların girişimlerini tam zamanlı olarak hayata geçirmelerine imkân tanıyor. Yaklaşık altı ay süren süreçte, katılımcılar eğitim ve mentorluk alarak girişimcilik yetkinliklerini geliştiriyor. Program sonunda ise yatırım alan çalışanlar, kariyerlerine girişimci olarak devam etme şansı elde ediyor.
Son dönemde iki yeni girişime yatırım yapan Akbank, programın ilk döneminde desteklenen Voltla girişimine 200 bin dolarlık ek yatırım yaptı. Elektrikli araç kullanıcılarına yönelik çözümler sunan Voltla, aldığı bu destekle hizmet ağını genişletmeyi hedefliyor. Programın ikinci döneminde geliştirilen ve e-ticaret satıcılarına finansman desteği sunan Fundero ise 400 bin dolarlık yatırım aldı. Böylece, Voltla ve Fundero’nun dahil edilmesiyle toplam yatırım miktarı 2 milyon dolara ulaştı.
Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, programın yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak sağladığını belirterek, “2016 yılından bu yana Akbank LAB çatısı altında girişimcilik ve inovasyon ekosistemine katkı sunuyoruz. Akbank+, çalışanlarımızın yenilikçi girişimlerini bankanın desteğiyle hayata geçirmesine olanak tanıyor. Bu program, girişimcilik kaslarımızı güçlendirirken aynı zamanda ekonomik, çevresel ve toplumsal faydalar yaratmamıza imkân sağlıyor,” ifadelerini kullandı.
Programın bir diğer önemli yönü ise katılımcıların kariyer gelişimine sunduğu katkı. Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, girişimcilik ve yenilikçiliğin bankanın kültüründe önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Anapa, “Akbanklılar, girişimlerini hayata geçirerek kendilerini geliştirirken bankamızın yenilikçi kültürünü temsil eden elçiler olarak da önemli bir görev üstleniyor. Fundero ve Voltla gibi girişimlerin ekonomik, çevresel ve toplumsal faydalar sağlaması bizim için memnuniyet verici,” dedi.
Fundero, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren satıcılara, verilerini analiz ederek uygun finansman seçenekleri sunuyor. Platform, anlaşmalı finansman sağlayıcılarıyla entegre çalışarak satıcıların alternatif kaynaklara kolayca ulaşmasını sağlıyor.
Voltla ise elektrikli araç kullanıcılarına şarj istasyonlarını görüntüleme, rota planlama ve ödeme gibi hizmetleri tek bir platformda sunuyor. Voltla, aldığı yeni yatırımla teknolojisini geliştirmeye ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmaya hazırlanıyor.
Akbank+, girişimcilik ekosistemine yeni projeler kazandırmak için çalışmalarını sürdürürken, programın üçüncü dönemine yönelik hazırlıklar da başladı. Program, yenilikçi fikirlerin desteklenmesine olanak sağlarken, Akbank’ın inovasyon kültürüne katkı sunmayı hedefliyor.