Akbank, Türkiye‘nin ihracat potansiyelini daha da artırmak ve sürdürülebilir iş modelleri üzerine stratejiler geliştirmek amacıyla önemli bir organizasyona imza attı. “İhracatçı Buluşması” adı verilen bu etkinlikte, Akbank‘ın ev sahipliğinde 400’ü aşkın ihracatçı bir araya geldi. Akbank Genel Müdürü Kaan Gür‘ün açılış konuşmasıyla başlayan program, sektörün önde gelen isimlerini ve konularını bir araya getiren kapsamlı bir panelle devam etti.
Hakan Güldağ‘ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Akbank Başekonomisti Çağrı Sarıkaya, BCG Group Yönetici Ortağı Lale Dağlı Ertok ve Megamerchant Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Yaman Alpata gibi isimler, Türkiye‘nin ekonomik geleceği, ihracatçıların karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar üzerine değerli bilgiler paylaştı. Konuşmacılar, küresel ticarette markalaşmanın önemi, e-ihracatın yükselişi ve ihracatçıların sürdürülebilir bir iş modeli oluşturabilmeleri için atılması gereken somut adımları ele aldı.
Etkinlik, farklı sektörlerden ihracatçıların bir araya gelerek tecrübelerini ve başarı hikayelerini paylaşmalarıyla son buldu. Bu buluşma, katılımcılara sektörler arası iş birliğinin kapılarını aralayarak yeni iş ortaklıklarının temellerini atmaları için eşsiz bir fırsat sundu.
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, yaptığı konuşmada, Akbank İhracatçı Buluşması‘nın, Türkiye‘nin ihracatını teşvik etme ve geliştirme adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Gür, “İhracatçılarımızın hayatlarını kolaylaştıracak ve çalışmalarına ivme katacak çözümleri sunmayı önemli bir görev olarak görüyoruz. Bu amaçla bu ekosistemdeki önemli oyuncularla işbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. İhracatçılarımızın güncel ihtiyaçlarına odaklanarak, kurumsal internet şubesinin dönüşümü, dış ticaret ekosisteminde yer alan fintekler ile işbirlikleri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Gür sürdürülebilir finansman çözümlerine de değindi ve Akbank‘ın bu alandaki hedeflerinin önemini vurguladı. “2023 yılsonunda 226 milyar liralık sürdürülebilir finansman hacmine ulaşarak 2030 yılına kadar 200 milyar lira sürdürülebilir finansman sağlama hedefimizi aştık. Bu başarı sonucunda hedefimizi 800 milyar liraya yükselttik” dedi. Gür, Akbank‘ın AB yeşil mutabakatı gibi düzenlemeler konusunda ihracatçı firmaların bilgi ve farkındalığını artırmak adına eğitimler ve çalıştaylar düzenlediğini de ekledi.
Bu etkinlik, Türkiye‘nin ihracat odaklı büyümesine katkıda bulunmayı amaçlayan Akbank‘ın sektöre olan bağlılığını ve ihracatçıların karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için sunduğu çözümleri bir kez daha gözler önüne serdi.